پرو مجازی :
امان از این دردسرهای عظیمی که با خریدن لباس به خصوص، پرو کردن آن همراه است . از وقت گیر بودن پسندیدن یک لباس و بعد پرو کردن ، گرفته تا نپسندیدن لباس و دوباره رفتن و آمدن به پرو که این اتفاق ممکن بارها و باره ها رخ دهد ؛ به خصوص برای کسانی که وسواس خاصی در انتخاب و پسندیدن یک لباس دارند .
تکنولوژی این روزها راههای شگفتانگیزی را به دنیای مد معرفی کرده است و یکی از بهترین و جالبترین راه حلها، پرو هوشمند لباس است ، نمایش لباسی که انتخاب کردهاید بدون اینکه لباس پوشیده شود، فراهم می کند .
این هوشمندی به شکلهای مختلفی خودش را نمایان ساخته از جمله :
1. آینه های هوشمند
2. اپلیکیشن Dressing Rooms
3. همچنین استفاده از نمایشگر و app مخصوص به آن
1-خود این آینه های هوشمند بر دونوع مختلف است:
الف) در پرو آینه هوشمند نوع اول :
گزینههایی روی آینه ظاهر میشوند که توسط آنها میتوان سایز و رنگ و مدل دلخواه لباس را انتخاب کرد و با زدن گزینهی پرو، لباسی که انتخاب کردهایم ، روی تن خودمان از طریق صفحهی روبرو به شکلی کاملا واضح نشان داده خواهد شد.

این فناوری قرار نیست ما را با محدودیتی مواجه کند و درست مثل وقتی که در اتاق پرو، لباس میپوشیم و میچرخیم تا زوایای مختلف لباس را روی تنمان ببینیم، با پرو مجازی هم این امکان وجود دارد؛ طوری که با چرخش بدن تصویر لباس روی تن هم چرخیده خواهد شد و در نتیجه میتوان دید ۳۶۰ درجهای از تمام زوایای لباس داشت.
از جمله مزایایی که برای پرو می توان برشمرد :
- انتخاب تنظیمات نور به دلخواه مشتری است با این هدف که محیط مناسب تر برای انجام پرو صورت پذیرد .
- جست و جوی لباس های مختلف که بر روی آینه ظاهر می شود .
از پیشتازان این نوع آینه میتوان برند ((رالف لورن)) را نام برد .
ب) در نوع دوم پرو آینه های هوشمند :
شامل، بخش شناسایی از طریق فرکانس رادیویی ((RFID System)) و 2 دوربین مخصوص و یک صفحه نمایش بزرگ و می باشد. این سیستم با استفاده از یک نرم افزار به نام Augment Reality (واقعیت افزوده) قادر به تبدیل تصاویر دو بعدی داخل کاتالوگ های فروشندگان به تصاویر سه بعدی می باشد تا از آنها در اتاق پرو مجازی استفاده گردد.

مکانیزم این پرو آینه ها بدین صورت است :
- مشتری لباسهای مورد نظر خود را بر روی جالباسی کوچکی که کنار آینه قرار دارد، آویزان می کند. جالباسی با سیستمRFID ( بخش شناسایی از طریق فرکانس رادیویی)لباسها را تشخیص داده و بر روی صفحه نمایش آینه نشان می دهد.
- مشتری خود را به همراه منویی شامل لباس های انتخابی در آینه مشاهده می کند.با انتخاب یک لباس از منو، خود را در همان لباس در آینه رؤیت می کند .
- مشتری می تواند چند لباس را با هم پوشیده و امتحان نماید. به طور مثال یک بلوز به همراه دامن و یا کت و شلوار به همراه پیراهن.
- مشتری می تواند از خودش به همراه لباس انتخابی عکس گرفته تا بتواند در کنار عکس های دیگر مرور کرده و در مورد خرید تصمیم گیری نماید.
- فروشنده می تواند از طریق تبلت خود با یک نرم افزار تحت وب مدل های دیگر لباس را به مشتری پیشنهاد داده و به آینه ارسال نماید تا مشتری آنها را به صورت مجازی امتحان کند.

در کل ، آینه ها مزایایی که ایجاد می کنند :
- افزایش میزان فروش به دلیل جذابیت استفاده از این سیستم
- کاهش صف برای استفاده از اتاق های پرو معمولی
- ایجاد سهولت در خرید برای مشتریان
2-اپلیکیشن Dressing Rooms :
محصول استارتاپ Ava metric واقع در سان فرانسیسکو است که پرو کردن لباس را بدون پا گذاشتن در فروشگاهها فراهم کرده است.
در این اپلیکیشن مدلی سه بُعدی و مجازی از شما بر اساس اطلاعاتی که داخل این اپلیکیشن وارد میکنید، ساخته میشود. لباسها تک به تک روی این مدل تست شده و وقتی همه چیز به ایدهآل شما نزدیکتر شد؛ خرید خود را انجام خواهید داد . (اگرچه ایده اتاق پرو مجازی ایده تازهای نیست و تاکنون برنامههای مشابه زیادی در این زمینه تولید شده است اما برند Gap تنها کمپانی سرشناس پوشاک است که در این مسیر از واقعیت افزوده یا AR استفاده کرده است )
از مزایای آن می توان به راحتی در خرید و همچنین وقوع خرید پس از پسندیده شدن لباس ، اشاره کرد .
معایب این تکنولوژی می توان به :
- تا این لحظه امتیاز انحصاری استفاده از این اپلیکیشن در گوشیهای هوشمند حاوی ملزومات یا سخت افزار پروژه تانگو گوگل مقدور است.
- مخالفان به کارگیری واقعیت افزوده در فروش که بیشتر تمایل به روش ستنی حال حاضر را دارند .
- قابل اطمینان و اعتماد نبود این روش از نظر مشتری
3- اتاق پرو مجازی :
در واقع نوعی اپلیکیشن است که برای استفاده از آن باید مقابل به یک نمایشگر بزرگ بایستید تا تصویر شما روی آن نشان داده شود.
سپس برنامه از طریق کینکت (که برای تشخیص حرکات بدن فرد مورد استفاده قرار می گیرد) تصاویر مربوط به لباس های مختلف را روی تصویر شما منعکس می کند.
برای تعویض لباس کافی است که دست راست خود را بالا نگه دارید و برای گرفتن سلفی باید دست چپتان را به بالا ببرید، با این کار برنامه به حالت غیر فعال در می آید و می توانید عکس دلخواهتان را بگیرید.
مشکلی که در مورد این اتاق پرو مجازی وجود دارد این است که لباس ها بیش از اندازه به اطراف حرکت می کنند و به خوبی روی بدن نمی نشینند.